• Levering binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies
  • Uit voorraad leverbaar
Biensma 39 * 9001 XZ * Grou
T. (+31) 0566 624362
info@spangroothandel.nl

Glyfosaat particulier stopt!

De producent van Imex glyfosaat III (091355) en Onkruidvrij Glyfosaat HF (151455) heeft (plotsklaps?) besloten zich te conformeren aan de afspraken die binnen de tuinbranche zijn gemaakt inzake de afbouw van verkoop van glyfosaat bevattende middelen voor particulier gebruik.

Concreet betekent dit dat wij nog tot en met vrijdag 17-9-2021 bestellingen kunnen doorgeven. Daarnaast verwacht men van de Nederlandse Retail dat deze geen voorraad meer heeft per 1 januari 2022. Derhalve is het niet verstandig om teveel aan te kopen.

Ook zal ergens in de komende maanden, in ieder geval dit jaar is de verwachting, door het CTGB beslist worden wat er wettelijk gaat gebeuren met de glyfosaat toelating voor particulier gebruik. De kans is groot dat de toelating komt te vervallen, het is nog niet bekend of dit per direct zal zijn of dat er nog een aflever- en opgebruik termijn komt. Span Groothandel neemt echter geen product retour indien de toelating vervalt.

De voorraden bij producent zijn beperkt, wij kunnen nog niet inschatten hoeveel wij nog zullen ontvangen van beide artikelen. Dus voor beide producten geldt leverbaar zolang de voorraad strekt, op=op. Om in te schatten hoeveel wij moeten bestellen ontvangen wij graag vandaag of morgen uw bestelling.

Bovenstaande heeft ons ook overvallen. Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien graag uw reactie tegemoet.