• Levering binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies
  • Uit voorraad leverbaar
Biensma 39 * 9001 XZ * Grou
T. 0566 624362
F. 0566 621128
info@spangroothandel.nl

Vlooienbestrijding met driedubbele werking: Pestigon Combo


Niet alleen in het voorjaar en de zomer, maar ook in de herfst en winter kan een huisdier last van vlooien hebben. Vooral wanneer binnen de verwarming aan is. Door de hoge luchtvochtigheid buiten wordt de vlooiencyclus ook nog extra versneld. Een goede vlooienbestrijding is dus het hele jaar noodzakelijk.
Op een hond of kat vind je alleen volwassen vlooien, het grootste gedeelte van de levenscyclus van de vlo speelt zich namelijk af buiten het huisdier.

Span Groothandel Vlooienbestrijding

Levenscyclus Vlooien
Er komen bij onze huisdieren 2 soorten vlooien voor: de hondenvlo (Ctenocefalides Canis) en de kattenvlo (Ctenocefalides Felis). De kattenvlo is vreemd genoeg ook bij de hond de meest voorkomende vlo. Vlooien vermeerderen zichzelf voornamelijk binnenshuis. Op je hond of kat zie je alleen volwassen vlooien. Een vrouwtjes vlo kan pas eitjes leggen nadat ze bloed heeft gezogen. In de vacht van je huisdier legt ze dan enige tientallen eitjes. De eitjes vallen uit de vacht en ontwikkelen zich in 2 tot 4 dagen tot larven. Na 2 tot 3 weken verpoppen de larven zich, deze poppen komen na 6 weken tot soms wel een jaar uit. Het gevaar van een vlooienplaag in huis kan dus ontstaan door de duizenden eitjes, larven en poppen die zich schuilhouden in het tapijt en tussen de plinten.

Pestigon Combo: driedubbele werking
Naast de Pestigon Spot-on is er nu ook Pestigon-Combo. De Pestigon-Combo heeft een driedubbele werking: het werkt namelijk tegen volwassen vlooien, tegen volwassen teken en het doorbreekt de levenscyclus van vlooien binnenshuis. Dus ook de eitjes op de vacht worden behandeld en kunnen niet meer uitkomen.

De Pestigon Combo artikelen bevatten Fipronil en S-Methopreen als werkzame stoffen. Fipronil werkt alleen op volwassen parasieten en doodt de andere stadia (zoals larven en eieren) niet. S-Methopreen kan de ontwikkeling van eieren, larven en poppen van de vlooien behandelen, dus ook de onvolwassen vlo. Als een vlo eitjes heeft gelegd voor het aanbrengen, dan zal het Combo product het ei vernietigen, de ontwikkeling van het ei gaat echter verder als alleen de Spot On toegediend wordt. 

Afhankelijk van de situatie (huisdier wel/niet besmet, gevoelig voor vlooienallergie, is de omgeving besmet?) en tijdens het tekenseizoen kan er dus afwisselend Combo en Spot-On worden toegepast.  Zijn er meerdere huisdieren aanwezig in huis of zijn er jonge dieren aanwezig dan is een spray ook een geschikt product. Het bevat alleen Fipronil en is dus alleen geschikt tegen volwassen vlooien en teken. Het grote voordeel is echter dat de hoeveelheid gespoten zelf kan worden bepaald.

De Spot-on en Combo artikelen zijn 4 weken actief tegen teken en 8 weken tegen vlooien bij honden. Bij katten zijn ze 2 weken actief tegen teken en 4 weken tegen vlooien.