x

Ook wij nemen maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te beperken. Lees hier meer.

  • Levering binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies
  • Uit voorraad leverbaar
Biensma 39 * 9001 XZ * Grou
T. 0566 624362
F. 0566 621128
info@spangroothandel.nl

Wist u dat... katten- en hondeneigenaren 50% meer kans hebben op een tekenbeet?

Iedereen die buiten komt kan een tekenbeet oplopen. Maar honden en katten nemen vaak levende teken mee naar huis. Eenmaal binnen, gaat de teek op zoek naar een nieuwe gastheer...

Teken brengen het grootste deel van hun leven door in bosjes en graslanden. Om zich te ontwikkelen en om voort te kunnen planten heeft een teek bloed nodig. De soorten die bij ons in Nederland voorkomen hebben drie gastheren nodig om volledig te kunnen ontwikkelen. Honden en katten zijn geliefde gastheren. De teken liften mee naar binnen en moeten daar op zoek naar een nieuwe gastheer. Grote kans dat dit het baasje van het huisdier is! Honden- en katteneigenaren hebben dus meer kans om ook binnenshuis een tekenbeet op te lopen.

Van een tekenbeet zelf wordt een dier normaal gesproken niet ziek, maar teken kunnen wel ziekteverwekkers overdragen. Ook op mensen. In 2017 kregen bijvoorbeeld maar liefst 27.000 mensen de ziekte van Lyme (bron: RIVM).

Het is daarom belangrijk om uw huisdier, en daarmee ook het baasje, te beschermen tegen teken. Bekijk hier ons assortiment tegen teken.