x
Wij zijn maandag 1 juni (tweede Pinksterdag) gesloten!
Bestellingen die vrijdag 29 mei 2020 vóór 13.00 uur aan ons worden doorgegeven, worden afgeleverd op dinsdag 2 juni 2020.

  • Levering binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies
  • Uit voorraad leverbaar
Biensma 39 * 9001 XZ * Grou
T. 0566 624362
F. 0566 621128
info@spangroothandel.nl

Wist u dat... de kleur blauw zeer geschikt is voor het weren van wilde dieren?

Uit onderzoek is gebleken dat bijvoorbeeld zwijnen en hertachtigen een beperkt gezichtsvermogen hebben, maar de kleur blauw wel goed kunnen zien.

Dat zit hem in de kegeltjes en staafjes. Om lichtgolven op het netvlies te kunnen ontvangen, hebben de dieren twee soorten fotoreceptoren nodig: kegeltjes en staafjes. Kegeltjes zorgen voor de kleurwaarneming en zijn minder lichtgevoelig dan de staafjes. Dankzij die staafjes kunnen we in het donker kijken. Hoe actiever een diersoort is in de nacht, hoe meer staafjes het heeft. Die staafjes zijn in staat om het midden van het lichtspectrum waar te nemen: van donkerblauw tot geel/groen. Andere kleuren, van geel/oranje naar infrarood, kunnen niet verwerkt worden. De kleur blauw wordt door vrijwel al het wild opgemerkt.

Afrastering
Dit speciaal ontwikkelde blauwe kunststofdraad is zeer geschikt voor het weren van bijvoorbeeld wilde zwijnen. Dit draad heeft een lage weerstand, hoog stroom geleidend vermogen en is daarom ook zeer geschikt voor langere (meerdraadse) afrasteringen. Ook verkrijgbaar in 1000 meter draad en 200 meter lint.