• Levering binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies
  • Uit voorraad leverbaar
Biensma 39 * 9001 XZ * Grou
T. 0566 624362
F. 0566 621128
info@spangroothandel.nl


Wist u dat... het bestrijden van zichtbare mieren niet altijd werkt?

Mieren wonen in een kolonie, welke al snel uit duizenden mieren bestaat. Een kolonie kan zelfs uit verschillende nesten bestaan die soms goed verstopt zijn. Wanneer alleen de zichtbare werksters bestreden worden, blijven er nog duizenden andere mieren achter in het nest. De weggevallen werksters en hun taken kunnen dus al snel vervangen worden door andere mieren. Het bestrijden van alleen de zichtbare mieren werkt dus niet altijd!

Met elkaar communiceren doen ze onder andere door middel van geuren. De werksters die bijvoorbeeld voedsel gevonden hebben, laten onmiddellijk een geurspoor achter. Andere mieren kunnen hierdoor de voedselplek gemakkelijk vinden, ook als de werksters die de geur achtergelaten hebben niet meer leven. Daarnaast hebben mieren twee magen. De één om zichzelf mee te voeden, maar de andere is bedoeld om voedsel te bewaren en te delen met andere mieren. Ze nemen dus ook voedsel mee terug naar het nest om zo de koningin en de andere mieren te voeren.

Bestrijden

Om ze te bestrijden is het dus belangrijk dat het bestrijdingsmiddel meegenomen wordt naar het nest. HomeGard Mierengel is bijvoorbeeld een aantrekkelijke lokstof-gel met een zeer laag gehalte aan insecticide. Op die manier hebben mieren veel tijd om het middel door te geven tot diep in het nest. De oorsprong van dit product is een professioneel middel, maar nu in kleinere verpakking ook toegelaten voor consumentengebruik. Ook verkrijgbaar in lokdoos. Een ander effectief middel is Somi Mierenpoeder. Dit handig strooibare poeder vernietigt de hele kolonie. Ook zonder insecticide zijn mieren te bestrijden. Met Verjaag Mieren worden mieren en hun nesten op een ecologische manier verjaagt.