• Levering binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies
  • Uit voorraad leverbaar
Biensma 39 * 9001 XZ * Grou
T. 0566 624362
F. 0566 621128
info@spangroothandel.nl

Wist u dat
uw huisdier ook in de winter last kan hebben van vlooien?


Veel huisdiereigenaren denken dat het bestrijden van vlooien in de winter niet meer nodig is. Er zit een kern van waarheid in, want vlooien gedijen niet zo goed bij koude temperaturen. Maar let op: niet alleen wijzelf en onze huisdieren vinden een warm gestookt huis fijn, ook vlooien vinden dit heerlijk!

De meeste vlooien zitten helaas in huis. Ze brengen maar een kort deel van hun leven door op uw hond of kat. Het grootste deel van de levenscyclus speelt zich af buiten het huisdier. In feite zitten vlooien alleen op onze huisdieren om zich te voeden met bloed en eitjes te leggen in de vacht. Deze eitjes vallen weer uit de vacht en komen in uw leefomgeving terecht.

Levenscyclus

Vlooien vermeerderen zichzelf voornamelijk binnenshuis. Op de hond of kat zie je alleen volwassen vlooien. Een vrouwtjes vlo kan pas eitjes leggen nadat ze bloed heeft gezogen. In de vacht van het huisdier legt ze dan enige tientallen eitjes. De eitjes vallen uit de vacht en ontwikkelen zich in 2 tot 4 dagen tot larven. Na 2 tot 3 weken verpoppen de larven zich, deze poppen komen na 6 weken tot soms wel een jaar uit. Het gevaar van een vlooienplaag in huis kan dus ontstaan door de duizenden eitjes, larven en poppen die zich schuilhouden in het tapijt en tussen de plinten.

Vlooienbestrijding

Door een hoge luchtvochtigheid en de lekker warme kachels wordt de vlooiencyclus extra versneld, waardoor er binnen een mum van tijd een plaag kan ontstaan! Een goede vlooienbestrijding is dus het gehele jaar door noodzakelijk. Het is daarom belangrijk om zowel uw huisdier als uw leefomgeving vlovrij te houden. De huisdieren kunnen beschermd worden door middel van een vlooienband, vlooiendruppels, vlooienshampoo, lotion, spray, etc. Uw leefomgeving kunt u vlovrij maken of houden door gebruik te maken van bijvoorbeeld een omgevingsspray. Bekijk hier ons gehele assortiment tegen vlooien bij huisdieren.