• Levering binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies
  • Uit voorraad leverbaar
Biensma 39 * 9001 XZ * Grou
T. (+31) 0566 624362
info@spangroothandel.nl


Wist u dat... een marter zich door een opening van 5 centimeter kan wurmen?

In juli vertonen (steen)marters sterk territoriaal gedrag, want het is paartijd! Van stommelende geluiden tot aan katachtig gekrijs: tijdens de paartijd zijn marters vaak vrij luidruchtig. Ook beschermen ze hun territorium intenser, waarbij grommende, schreeuwende en fluitende geluiden gemaakt kunnen worden. De geluidsoverlast in combinatie met vraatschade en geur(overlast) maakt dat marters vaak ongewenste gasten zijn.

Binnen het leefgebied van de steenmarters hebben ze tientallen schuil- en rustplaatsen. Dit kunnen boomholtes of takkenhopen zijn, maar ook zolders, kruipruimtes, spouwmuren of ruimten onder de dakbedekking. Om bij zo’n schuilplaats te komen, wurmt de steenmarter zich gemakkelijk door een opening van 5 centimeter!

Niet zeker of een doorgang gebruikt wordt?

Om te controleren of een opening als doorgang gebruikt wordt, kan er een prop papier of een doek in gestopt worden. Is de prop/doek er na één of meerdere dagen uit? Dan wordt de opening waarschijnlijk als doorgang gebruikt.

Reukvermogen

De (steen)marter is een beschermde diersoort. Ze mogen niet worden gedood, verwond, gevangen en/of verontrust worden. Ook nesten mogen niet vernietigd of verplaatst worden. Gelukkig zijn er wel oplossingen om marters te weren, zoals geur! Geur speelt namelijk een belangrijke rol bij marters. Ze gebruiken geur om hun territorium af te bakenen en te communiceren met andere marters. Hun reukvermogen is dan ook zeer goed ontwikkeld zodat ze ook de meest zwakke en oude geursporten kunnen ruiken. Handig, want het maakt ook dat ze een hekel hebben aan sterke geuren!

De Anti-Marterspray is een doeltreffende spray om marters mee te weren. De spray tast rubber, verf, riemen e.d. niet aan is gemakkelijk aan te brengen op de te beschermen gebieden.